• Van een warm thuis naar een warm huis

    Warme momenten kunnen ook door iets heel praktisch ontstaan; zoals de afgelopen maanden door het regelen van en zorgen voor de verhuizing van mijn schoonmoeder naar een appartement. Dat geeft mijn schoonmoeder een goed gevoel, dat wij als kinderen haar werk uit handen nemen en alles voor haar verzorgen, en als kinderen geeft het een speciale band door het samen aan te pakken.

    Mijn schoonmoeder is inmiddels verhuisd en onze aandacht en tijd gaat nu uit naar het verkoop klaar maken van haar huis; opruimen, uitzoeken, verdelen, wegbrengen en meenemen. Veel, soms onverwachte, herinneringen aan warme momenten kom je zo tegen. Een huis wat een thuis was voor ons. En wat hopelijk binnenkort een thuis gaat worden voor anderen. Dat warme gevoel, wat wij bij dit huis hebben, proberen over te brengen op potentiële kopers is mijn doel.

    Mijn vingers jeuken, ik word warm van binnen en enthousiast. Allerlei ideeën komen op in mijn hoofd. Zal ik zus of zal ik zo? Dit kan daar en wat zal ik hier? Die warme sfeer die in dit huis zit, proberen zichtbaar maken zonder de persoonlijke spullen die er nu nog in staan. Opruimen wat er teveel in staat en ook weer zoveel mogelijk gebruikmaken van wat er wel is. Aanschaffen van wat mist en tegelijkertijd zo min mogelijk uitgeven. Warmte creëren voor de opvolgers die hier gaan wonen. Nooit gedacht dat ik dit zo leuk zou vinden. Hier gaat mijn hart sneller van kloppen. Ik kan bijna niet wachten tot de volgende keer dat we er zijn en dat ik verder kan gaan.

    Liefde maakt van een huis een thuis.-Auteur onbekend-

    Trefwoorden , , , , ,
Gesloten voor commentaar.